Janneke Nijland Photography

JANNEKE
NIJLAND

Als echte foodie ben ik graag bezig met alles wat met eten te maken heeft. Ik kan niet alleen genieten van het eten van heerlijke gerechten maar ook van het fotograferen ervan. Mijn passie voor fotografie heb ik gevonden tijdens mijn opleiding aan het Grafische Lyceum in Utrecht, waarna ik mijn studie heb vervolgd op de Fotovakschool in Apeldoorn. Hier heb ik mij gespecialiseerd in foodfotografie. Tijdens mijn stage bij Tobias Reymond heb ik mijn eigen stijl mogen ontwikkelen waardoor ik iedere foto uniek kan maken en naast het gerecht altijd de sfeer van de omgeving erbij kan betrekken.

Voor mijn eindexpositie op de Fotovakschool heb ik Macro Fotografie gekozen. Mijn expositie bestond uit foto’s van ingrediënten die elke dag in de keuken worden gebruikt. Het doel van mijn expositie was om mensen de natuurlijke schoonheid van eten te laten zien. Neem een Portobello, met zijn mooie ribbeltjes aan de binnenkant, daar sta je tijdens het koken normaal nooit bij stil.

Om mezelf nog verder te ontwikkelen heb ik na mijn studie aan de Fotovakschool meerdere workshops gevolgd van Simone van den Berg en Mich Buschman. Daarnaast ben ik ook een week naar Londen geweest om de cursus Food Photography and Styling te volgen bij ‘Le Cordon Blue’ Culinary school. Ook heb ik meerdere dagen meegelopen bij verschillende food stylisten en fotografen.

Na deze leerzame workshops en cursussen ben ik aan de slag gegaan bij Food First Network. Daar mocht ik werken met bekende tv-koks Rudolph van Veen, Bianca Janssen, Andy McDonald en Sandra Ysbrandy. Hier heb ik veel geleerd en de mogelijkheid gehad om mijn portfolio uit te breiden.

Om mijn vaardigheden in productfotografie te onderhouden, ben ik hierna aan de slag gegaan bij Smartwares Group, het hoofdkantoor van onder andere Princess en Tristar. Hier heb ik veel productfoto’s en sfeerfoto’s mogen maken van kleine huishoudelijke apparaten. Deze foto’s worden nu gebruikt op grote online platformen zoals Amazon en Bol.com.

Op dit moment ben ik hard aan het werk om mijn eigen portfolio aan te vullen en grijp ik elke kans om mooie projecten aan te nemen. Dus ben jij na het lezen over mijn loopbaan en werk enthousiast geworden? Neem dan contact met me op en wie weet kunnen mijn camera en ik iets voor jou betekenen!